Miks ERP programmide juurutamine ebaõnnestub

Miks ERP programmide juurutamine ebaõnnestub

 

Tänapäeval on erinevatest majandustarkvara valikutest turg üleküllastunud. See teeb valiku tegemise ettevõttele keeruliseks. Kuidas leida sobiv ERP lahendus?

Küsimus ei ole ainult tarkvara funktsionaalsuses. Arvestama peab ka kuludega ja ajaressursiga. Kuidas uus süsteem kohandada ettevõttes juba kasutusel olevate süsteemidega. Valikute tegemise eelduseks on ettevõtte IT stateegia, mis paraku enamustel puudub.

Siin on viis küsimust, mis aitavad otsustada, kas on ettevõttel vaja IT strateegiat või mitte.

  1. Te ei ole viimase 10 aasta jooksul IT majandustarkvara uuendanud.
  2. Teie IT strateegia ei ole kooskõlas ettevõtte üldstrateegiaga
  3. Te ei ole siiani kaalunud üldse ERP tarkvara juurutamist
  4. Teil ei ole plaani, kuidas uuendada ettevõtte tootmis ja juhtimistehnoloogiat
  5. Teie IT strateegia ei vasta ettevõtte investeeringute kavale.

 

Kuidas IT strateegiat välja arendada?

  1. Tööta välja ettevõtte üldstrateegia. Kui sul täpselt määratletud ettevõtte strateegia puudub, peaksite määratlema ja dokumenteerima nägemuse sellest, kuhu suunas organisatsioon kasvab ja areneb. See mõjutab ka seda kuhu suunas IT-strateegia peab liikuma.

 

  1. Määratlege IT roll ja eesmärk oma organisatsioonis. Kas teie organisatsioon näeb IT-d kui tavalist töövahendit või konkurentsivõime suurendajana, mis looks teie klientidele suuremat väärtust? Sellele küsimusele vastamine toob kaasa ka vastava otsuse: IT lahenduste sisse ostmine või IT võimekuse väljaehitamine. See määrab ka ära tehnoloogia – pilvelahendus, SaaS jne.

 

  1. Hinnake oma IT-osakonna pädevust. Kui teie IT-osakond on võimekas, võib mõelda ERP-süsteemi väljaarendamisega ettevõtte põhiselt. Vähem võimeka IT-osakonna puhul tuleks kaaluda SaaS rakenduste kasutuselevõttu. IT võimekuse hindamisel võtke kindlasti arvesse üldist infrastruktuuri.

 

 

Iga organisatsioon vajab IT-strateegiat

 

IT-strateegia määratlemine enne ERP-süsteemi valimist tagab teie tehnoloogia vastavuse teie organisatsiooni visioonile. Kuigi see võib tunduda suure väljakutsena, ei ole selle väljatöötamine ja juurutamine ületamatu eesmärk  – peate lihtsalt leidma õige konsultatsioonipartneri.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *